Havtornsskorpor

Serverar: 40 portioner

Spröda skorpor fyllda med superbäret havtorn.

Ingredienser

  • 150 g sötmandel
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 200 g honung
  • 1 st ägg
  • 1 l havtorn, frysta
  • 2 ½ dl dinkelsikt
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • Pensling
  • 1 st ägg
  • Finhackad sötmandel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 185 grader.
    2. Rosta mandeln i en torr och het stekpanna. Låt den svalna och hacka den i lagom stora bitar. Rör ihop smör, honung, ägg och havtorn i en bunke. Tillsätt mandel, dinkelsikt, mjöl, salt, vaniljsocker och bakpulver.
    3. Forma degen till 4 längder på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med uppvispat ägg och strö över lite finhackad mandel. Grädda längderna mitt i ugnen i 15-18 minuter. Låt dem svalna något och skär dem i sneda bitar, 2 cm breda.
    4. Sänk temperaturen till 50 grader och låt skorporna torka med snittytan uppåt tills de är torra. Låt dem svalna på ett galler. Förvara skorporna torrt.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben