Hawaiibiff

Serverar: 4 portioner

En annorlunda köttfärsrätt.

Ingredienser

  • 800 g nötfärs
  • 2 msk vatten
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 msk tamarisoja
  • 2 msk rapsolja
  • Till gratinering
  • 4 ananasringar
  • 4 skivor emmentaler ost
  • 4 tomatskivor
  • Till servering
  • 4 paprikaringar
  • kokta grönsaker
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 250°. Blanda samman nötfärs, vatten, salt, peppar och chiliflakes till en jämn färs. Forma fyra biffar med vattensköljda händer.
    2. Blanda samman soja och olja och pensla biffarna med blandningen. Bryn biffarna i stekpanna och lägg dem i en ugnssäker form.
    3. Låt ananasen rinna av och skär tomaten i skivor. Lägg en ananasring på varje biff och hyvla över emmentaler.
    4. Placera en skiva tomat på varje biff och ställ in i ugnen i 10-15 minuter eller tills osten smält och biffarna blivit lagom genomstekta.
    5. Vill du ha biffen lätt rosa ska den ha en innertemperatur på 70°. Stek annars några minuter till.
    6. Skär paprikan i ringar och lägg en ring på varje biff före servering. Servera med kokta grönsaker.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben