En annorlunda köttfärsrätt.
Ingredienser
800 g nötfärs
2 msk vatten
salt och malen vitpeppar
1 tsk chiliflakes
2 msk tamarisoja
2 msk rapsolja
Till gratinering
4 ananasringar
4 skivor emmentaler ost
4 tomatskivor
Till servering
4 paprikaringar
kokta grönsaker
Instruktioner
- Värm ugnen till 250°. Blanda samman nötfärs, vatten, salt, peppar och chiliflakes till en jämn färs. Forma fyra biffar med vattensköljda händer.
- Blanda samman soja och olja och pensla biffarna med blandningen. Bryn biffarna i stekpanna och lägg dem i en ugnssäker form.
- Låt ananasen rinna av och skär tomaten i skivor. Lägg en ananasring på varje biff och hyvla över emmentaler.
- Placera en skiva tomat på varje biff och ställ in i ugnen i 10-15 minuter eller tills osten smält och biffarna blivit lagom genomstekta.
- Vill du ha biffen lätt rosa ska den ha en innertemperatur på 70°. Stek annars några minuter till.
- Skär paprikan i ringar och lägg en ring på varje biff före servering. Servera med kokta grönsaker.
Kommentarer (0)