Hawaiigryta

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

Detta recept hittade jag i en receptbok från alpnaering (kryddor). Den är god och lättgjord.

Ingredienser

  • 600 g fläskgrytbitar
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika strimlad
  • 1 burk annanasskivor + spad
  • 1 purjolök strimlad
  • 1 tsk paprikakrydda
  • 1 tsk pepparkrydda
  • 1 tsk vitlökskrydda
  • 1 tsk köttbuljong
  • 2-4 msk soja
  • Maizenamjöl
  • Vatten
  • Instruktioner

    1. Bryn grytbitarna och häll över i en kastrull.
    2. Bryn sedan lök, purjolök, paprika och krydda med peppar och paprikakryddan.
    3. Lägg över detta i kastrullen och tillsätt vatten så att det täcker köttet och grönsakerna.
    4. Tillsätt 2 tsk köttbuljong, (om du inte har buljongpastan så är det nog ca 1½ buljongtärning) soja och ananasspadet.
    5. Låt puttra tills köttet är mjukt och tillsätt sedan ananasen som du har skurit i bitar.
    6. Red av med maizenamjöl till lagom konsistens. Tillsätt mer kryddor om så behövs.
    7. Servera med ris.

    Liknande recept

    4.3
    25 min
    4
    19
    4
    30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben