Detta recept hittade jag i en receptbok från alpnaering (kryddor). Den är god och lättgjord.
Ingredienser
600 g fläskgrytbitar
1 gul lök
1 röd paprika strimlad
1 burk annanasskivor + spad
1 purjolök strimlad
1 tsk paprikakrydda
1 tsk pepparkrydda
1 tsk vitlökskrydda
1 tsk köttbuljong
2-4 msk soja
Maizenamjöl
Vatten
Instruktioner
- Bryn grytbitarna och häll över i en kastrull.
- Bryn sedan lök, purjolök, paprika och krydda med peppar och paprikakryddan.
- Lägg över detta i kastrullen och tillsätt vatten så att det täcker köttet och grönsakerna.
- Tillsätt 2 tsk köttbuljong, (om du inte har buljongpastan så är det nog ca 1½ buljongtärning) soja och ananasspadet.
- Låt puttra tills köttet är mjukt och tillsätt sedan ananasen som du har skurit i bitar.
- Red av med maizenamjöl till lagom konsistens. Tillsätt mer kryddor om så behövs.
- Servera med ris.
Liknande recept
Kommentarer (0)