Hawaiimuffins

Serverar: 8 portioner

Saftiga muffins med morötter, kokos och hasselnötter, och pricken över i:et en syrlig frosting av ost och lime/citron. Kan det bli godare?

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl råsocker
  • 3 rivna morötter
  • 1 1/2 dl olja
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl russin
  • 1 1/2 dl kokos
  • 1 1/2 dl hackade hasselnötter
  • Glasyr
  • 100 g Philadelphiaost
  • 2 dl florsocker
  • Saft och finrivet skal av ½ citron/lime eller efter smak och tycke
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt i en skål. Rör i morötter och olja i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver, kanel, salt, vaniljsocker, russin, kokos och nötter i en annan skål. Häll ägg/morotsblandningen i mjölblandningen och rör ihop försiktigt. Skeda upp smeten i muffinsformar. Grädda i 225°C ca 15-20 min.
    2. Glasyr: Rör ihop Philadelphiaost, saft och rasp av citron/lime och florsocker och bred över muffinsen.
    3. Dekor: Morotsrasp

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben