Hawaiisallad

Serverar: 5-8 portioner

Tid: 45 minuter

Sommarsallad.

Ingredienser

  • 1 liten färsk ananas
  • 125 g riven kokos = 1 kokosnöt
  • 3-4 apelsiner
  • Saften från ytterligare 2 apelsiner
  • 1 dl Cointreau (apelsinlikör)
  • 2 msk finskuren syltad ingefära
  • Instruktioner

    1. Skär toppen av ananasen och dela den i 4 delar. Ta bort stocken i mitten. Skär sedan loss köttet från skalet i lagom portionsbitar.
    2. Skala och dela apelsinerna i klyftor. Glöm inte att ta bort hinnorna. Hacka sedan den syltade ingefäran grovt. Hacka också fruktköttet i kokosnöten.
    3. Blanda ovanstående ingredienser i en för ändamålet lämplig skål. Häll apelsinsaft och Cointreau över salladen. Låt den sedan stå och dra på ett svalt ställe i 30-45 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben