Hedvigsoppa

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket god, smakrik och färggrann, soppa, barnen tycker jättebra om den.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1/4 vitkålshuvud
  • 2 - 3 morötter
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 1 buljongtärning
  • 10 dl vatten
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Hacka löken. Strimla paprika. Strimla vitkålen. Riv morötterna i grova strimlor. Bryn köttfärs och lök, krydda med salt och peppar. Lägg över detta i en gryta. Häll på vatten, buljongtärning och krossade tomater. Låt detta koka upp. Tillsätt nu övriga ingredienser och pressa i vitlöken. Koka upp igen och låt alltsammans puttra på låg värme ca 10 min. Smaka av om det behövs mer krydda. Servera gärna med en klick turkisk youghurt på soppan och ett gott bröd till. Denna soppan är lika god om inte bättre nästa dag.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Tiadina 9 april 2008

    Det fanns en Hedvigsoppa till men den var inte alls likadan som min så här är mitt recept. Ät och njut!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben