Hejstatårtan

Serverar: 10-12 portioner

Den här utmärkta jordgubbstårtan har gått i arv till glädje för många generationer.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl kokande vatten
  • Fyllning och dekor
  • ½ dl vatten
  • 1 tsk socker
  • 2 dl vaniljkräm
  • 1½ dl jordgubbssylt eller mosade jordgubbar
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 l jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ned det. Tillsätt sist det kokande vattnet. Häll omedelbart smeten i formen och grädda 40-45 minuter i nedre delen av ugnen.
    3. Låt kakan kallna och dela den i tre bottnar. Placera första bottnen på ett vackert fat, stänk på en blandning av vatten och socker och bred vaniljkräm ovanpå. Lägg på nästa botten, stänk över sockervatten och bred på sylt. Lägg den sista bottnen överst och stänk sockervatten på den.
    4. Spritsa eller bred slutligen rikligt med vispad grädde över och runt tårtan och garnera den med skivade jordgubbar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben