Helena´s corn bread

Serverar: 3 portioner

Gott och "nyttigt" bröd med majskorn.

Ingredienser

  • 1 l mjölk
  • 50 g margarin
  • 50 g jäst
  • 1 tsk örtsalt
  • 2 msk Dansukker Brun Farin Strö
  • 1 msk Dansukker Brödsirap
  • ½ dl linfrön
  • 1 burk, 340 g majskorn
  • 7 dl rågsikt
  • 2 ½ liter vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken till 37º.
    2. Smula ner jästen i mjölken och rör om. Tillsätt saltet, majskornen, brun farin strö, brödsirap och linfröna. Blanda allt väl.
    3. Arbeta in mjölet efter hand tills degen släpper bunken. Låt jäsa i 30 minuter.
    4. Ta upp degen på bakbordet och knåda den blank och smidig. Dela den i 2 delar.
    5. Sätt ugnen på 225º.
    6. Forma degen till 3 limpor och låt dem jäsa i ca 30 minuter.
    7. Grädda Helena´s corn bread i ca 45 minuter på nedersta falsen i ugnen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben