Helena´s corn bread
Serverar:
3 portioner
Gott och "nyttigt" bröd med majskorn.
Ingredienser
1 l mjölk
50 g margarin
50 g jäst
1 tsk örtsalt
2 msk Dansukker Brun Farin Strö
1 msk Dansukker Brödsirap
½ dl linfrön
1 burk, 340 g majskorn
7 dl rågsikt
2 ½ liter vetemjöl
Instruktioner
Värm mjölken till 37º.
Smula ner jästen i mjölken och rör om. Tillsätt saltet, majskornen, brun farin strö, brödsirap och linfröna. Blanda allt väl.
Arbeta in mjölet efter hand tills degen släpper bunken. Låt jäsa i 30 minuter.
Ta upp degen på bakbordet och knåda den blank och smidig. Dela den i 2 delar.
Sätt ugnen på 225º.
Forma degen till 3 limpor och låt dem jäsa i ca 30 minuter.
Grädda Helena´s corn bread i ca 45 minuter på nedersta falsen i ugnen.
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!