Gott och enkelt eftersom limpan sköter sig själv i ugnen. Extra mumsigt med ostkuberna inuti.
Ingredienser
500 g nötfärs
Smör
1 gul lök
1 liten burk champinjoner
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 dl crème fraiche
1 ägg
200 g Gréveost i små kuber
100 g bacon
Instruktioner
- Skala och hacka löken. Fräs den glansig i lite smör. Låt svampen rinna av och fräs den tillsammans med löken en stund. Låt det svalna.
- Blanda färsen med salt, peppar, crème fraiche och ägg. Tillsätt lök, svamp och ostkuber. Arbeta smeten slät.
- Forma till en limpa och lägg den på ugnsfat. Linda bacon runtom. Grädda limpan mitt i ugnen i 175 grader ca 50 minuter.
- Hasselbackspotatis går bra att göra på samma gång i ugnen på ett separat fat. Det går också bra att göra en sås på skyn som bildats runt helgfärslimpan. Tillsätt grädde, kalvfond, salt och peppar.
Kommentarer (0)