Helgfärslimpa

Serverar: 4-6 portioner

Gott och enkelt eftersom limpan sköter sig själv i ugnen. Extra mumsigt med ostkuberna inuti.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • Smör
  • 1 gul lök
  • 1 liten burk champinjoner
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 ägg
  • 200 g Gréveost i små kuber
  • 100 g bacon
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Fräs den glansig i lite smör. Låt svampen rinna av och fräs den tillsammans med löken en stund. Låt det svalna.
    2. Blanda färsen med salt, peppar, crème fraiche och ägg. Tillsätt lök, svamp och ostkuber. Arbeta smeten slät.
    3. Forma till en limpa och lägg den på ugnsfat. Linda bacon runtom. Grädda limpan mitt i ugnen i 175 grader ca 50 minuter.
    4. Hasselbackspotatis går bra att göra på samma gång i ugnen på ett separat fat. Det går också bra att göra en sås på skyn som bildats runt helgfärslimpan. Tillsätt grädde, kalvfond, salt och peppar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben