Helstekt fläskkotlett med allt i pannan
Så enkelt att göra och smakar ljuvligt, drar inte ner så mycket disk och som den mesta av maten jag älskar att laga, speciellt på jobbet, den klarar sig själv.
Ingredienser
Ca 1,5 kg benfri fläskkotlett, går givetvis att byta ut mot nöt- eller lammkött
6-8 stora potatisar
6 vitlöksklyftor
eller
2 hela solovitlökar
Hälften av bladen av en kruka färsk rosmarin
1 gul paprika
400 g cocktailtomater
200 g färska champinjoner
1 dl olja
Marinad till köttet
Grillolja med smak av vitlök
Svartpeppar
Grillkrydda
Vitlökspulver
(Färsk vitlök efter smak)
Instruktioner
- Börja med att putsa köttet och ta bort allt fett som du inte vill ha och ta bort senor och dylikt som kanske finns på köttet. Gör sedan snitt längs med hela köttet för att öppna upp det för marinaden.
- Gör sedan ordning marinaden i en plastpåse och lägg ner köttet i den, knyt ihop ordentligt och förvara i kylen under minst en timme gärna hela dagen.
- Börja skala potatisen och klyfta den, skär ner champinjonerna i mindre bitar, gör små snitt i tomaterna upp till, skär ner paprikan i långa klyftor.
- Lägg upp köttet i mitten av en långpanna som du först lagt bakplåtspapper i, lägg sedan potatis och grönsakerna runt köttet.
- Avsluta med att finhacka rosmarinen, skala och pressa vitlöken och blanda ihop den med oljan och ringla över hela plåten.
- Sätt in i ugnen på 225 grader i ca 50 minuter, köttet ska komma upp i minst 70 grader och potatisen ska bli genommjuk.
- Servera med antingen gräddsås eller bernaisesås.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Tack för det underbart goda receptet. Jag tog fläskytterfile istället och hade den i marinad över natt det blev toppen ha en bra dag /ennovy
Ingen höjdare! Tiden i ugnen är för lång för potatis och grönsaker. Potatisklyftor på 225 grader i 50 min blev torra, svampen trist. Näe. Min familj tyckte det var misslyckat.