...som den engelska traditionen påbjuder på "Christmas Day" så äter vi alltid på kalkon...25 december och bordet dukat med var sin "Christmas Crackers"...
Ingredienser
1 kalkon, tinad eller färsk, ca 5 kg
1 citron
½ dl smält smör
Salt
Peppar
Kinesisk soja
Fyllning
1 påse, 200-250 g katrinplommon
1 knippe persilja
3 äpplen, klyftade
Till braspannan
2 dl vatten
2 gula lökar, i bitar
2 morötter, i bitar
5 enbär, torkade
Till såsen
3 dl grädde
Vetemjöl till redning
Portvin/portvinsgelé
Salt
Peppar
Sååååå himla gott :)
det låter ju smaskens! Men, vad menar du med "braskamin"?
Vad meanr du med "braspannan"?
Liten ugnspanna.
Lagade kalkonen till släkten i helgen. Blev mycket uppskatat. Hade i ett par skedar svartavinbärsgele i såsen med portvin eftersom jag inte fick tag i portvinsgele, blev kanon.
Hade denna kalkon förra nyår -10, underbar alla tyckte verkligen om den. Blev så sugen på den idag,.köpte en kalkon på 5kg som ska tillagas efter detta recept. Den går utmärkt att frysa, så tusen tack för denna underbara kalkon.
Underbart god och det är ju så enkelt att laga! Men, fick nu tips på att tillaga kalkonen i 100 grader, 1 timme/kg (tycker nog den kan stå inne en tid till). Allstå mycket långsammare men blev himla saftig och god på det sättet. Så om du har tid så gör gärna det, gott!
Supergott :)
Gjorde detta i lördags till 16 personer, alla nöjda och belåtna SUPERGOTT
Fantastiskt gott. Första gången vi gjorde kalkon och det blev galet mört och gott!
Gjorde det här kalkonreceptet på julafton. Hela familjen åt och tyckte det var jättegott!
Blev verkligen hur gott som helst. Förra året gjorde jag samma recept, men i stekpåse. Då blev det så där. Men i år följde jag receptet och det blev riktigt lyckat! Kalkonen blev jätte saftig och såsen var fantastisk god!
Lagade detta igår på nyårsafton. Första gången jag har tillagat kalkon och det blev väldigt bra. Alla åt och tyckte det var så gott :D
Ska göra detta recept idag men har en fråga om temperaturen. På kalkonen står det att den ska vara 80 grader när den är klar, men i receptet 65?