Ingredienser
1 oxfilé c:a 600 gr
1msk smör
1 tsk salt
1krm svartpeppar
Sås
2 scharlottenlökar
2 krm svartpeppar
1 msk smör eller margarin
3 msk konjak
2½ dl vatten
2 msk kalvfond
2 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
2 tsk soya
ev salt
"Pommes Annas"
15 potatisar
250 gr smör
3-4 vitlöksklyftor
Salt
Vitpeppar
Mycket gott
Vilken god rätt, speciellt såsen!
Såsen var helt ljuvlig. Jag lite mindre soya. Kommer absolut att använda detta recept igen.
Oj oj oj va gott. Tack så mycket o 5P i betyg.
En fempoängare, verkligen gott !!!!!!!!!!
Jättegod sås, men jag gjorde hasselbackspotatis till det blev lycklat!
Jättegott! Nu blir det konjakssås vid fler tillfällen.Jag hade naturligtvis i lite mer grädde och lite sirap i såsen. Ingen viktväktarvariant men gott!