Hemmagjord Sockerpasta/Sugarpaste
Efter mycket om och men bestämde jag mig efter mycket letande och snälla bloggares hjälp (TACK) att göra egen sockerpasta. Om jag lyckades? Hm nja....
Se hur tårtan blev i min blogg: Se profil för adress.
Det blev ca 1 kg. Delade på den första och skulle ha halva blå och den andra halvan röd och gul men jag gjorde en tabbe … Använde vanlig karamellfärg gör inte det! Så det fick bli en stor blå ..Man lär sig av sina misstag, eller snålheten bedrar visheten.
Ingredienser
1 msk gelatinpulver
4 msk kallt vatten
1 msk neutral olja
1½ dl vit baksirap
Ca 14-15 dl florsocker
Instruktioner
- Smält gelatinet tillsammans med vattnet över ett vattenbad, (vattnet får inte koka).
När gelatinet har löst sig i vattnet häll i sirapen.
Mät upp florsockret i en stor skål och häll i vätskeblandningen.
- Blanda för hand eller med degkrokarna på elvispen (på lägsta hastighet).
Blanda i oljan mot slutet.
Smaksätt eventuellt med någon essens (jag tog vaniljsocker). Du kan även passa på att färga massan nu om du ska ha mycket i samma färg, använd då pastafärg som finns att köpa på nätet.(tex strössel & annat
Låt degen vara något kladdig.
- Vira in degen i plastfolie och lägg i en lufttät burk, förvara i skafferiet. Låt gärna degen vila någon dag innan du använder den.
- Eftersom pastan består av mest socker håller den väldigt väldigt länge.
Liknande recept
Kommentarer (0)