Hemmagjord Sockerpasta/Sugarpaste

Efter mycket om och men bestämde jag mig efter mycket letande och snälla bloggares hjälp (TACK) att göra egen sockerpasta. Om jag lyckades? Hm nja.... Se hur tårtan blev i min blogg: Se profil för adress. Det blev ca 1 kg. Delade på den första och skulle ha halva blå och den andra halvan röd och gul men jag gjorde en tabbe … Använde vanlig karamellfärg gör inte det! Så det fick bli en stor blå ..Man lär sig av sina misstag, eller snålheten bedrar visheten.

Ingredienser

  • 1 msk gelatinpulver
  • 4 msk kallt vatten
  • 1 msk neutral olja
  • 1½ dl vit baksirap
  • Ca 14-15 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Smält gelatinet tillsammans med vattnet över ett vattenbad, (vattnet får inte koka). När gelatinet har löst sig i vattnet häll i sirapen. Mät upp florsockret i en stor skål och häll i vätskeblandningen.
    2. Blanda för hand eller med degkrokarna på elvispen (på lägsta hastighet). Blanda i oljan mot slutet. Smaksätt eventuellt med någon essens (jag tog vaniljsocker). Du kan även passa på att färga massan nu om du ska ha mycket i samma färg, använd då pastafärg som finns att köpa på nätet.(tex strössel & annat Låt degen vara något kladdig.
    3. Vira in degen i plastfolie och lägg i en lufttät burk, förvara i skafferiet. Låt gärna degen vila någon dag innan du använder den.
    4. Eftersom pastan består av mest socker håller den väldigt väldigt länge.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben