Gott att äta med familjen en mysig lördagskväll.
Ingredienser
1 burk jordnötssmör, ca 340 g
(Välj gärna jordnötssmör med hackade bitar av jordnötter)
1 dl socker
2 dl sirap
1 liter puffat ris eller vetepuffar
175-200 g mörk blockchoklad
Instruktioner
- Lägg bakplåtspapper i botten på en liten långpanna ca 20x25 cm stor.
- Blanda i en kastrull jordnötssmör, socker och sirap. Låt det nästan koka upp på svag värmeunder omrörning. Det kan lätt brännas vid. Ta bort från plattan.
- Rör ner puffat ris och kokos. Blanda ordentligt.
- Bred ut smeten i långpannan.
- Smält blockchokladen och bred sen ut den över godiskakan.
- Låt långpannan stå i kylen en stund så chokladen börjar stelna. Skär kakan i bitar och låt den sen stelna innan du tar en smakbit.
Kommentarer (0)