Serverar: 10-15 portioner
En mycket saftig och god kaka
Ingredienser
2 ägg
2 dl socker
1 dl smält smör
3 dl vetemjöl
½ dl ananasspad
2 tsk bakpulver
3 dl ananaskross eller i bitar
Glasyr
50 g smör
1 dl socker
1 ägg
2 tsk bakpulver
1 ½ dl kokosflingor
Instruktioner
- Ägg och socker vispas vitt och pösigt.
Blanda sedan det smälta smöret, vetemjölet blandat med bakpulvret och sen ananasspadet. Blanda samman allt.
- Gräddas i 200 grader i ca 30-40 minuter.
När kakan nästan är färdig tar man ut den och sätter på ananas.
Glasyren kokas ihop och breds ovanpå ananasen och sätts på nytt in i ugnen ca 10-15 minuter.
Kommentarer (1)
Jag bara undrar om man ska äta annanaskross till kakan eller ska det vara i smete?