Herkkukaka

Serverar: 10-15 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En mycket saftig och god kaka

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl smält smör
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ dl ananasspad
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl ananaskross eller i bitar
  • Glasyr
  • 50 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 ½ dl kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Ägg och socker vispas vitt och pösigt. Blanda sedan det smälta smöret, vetemjölet blandat med bakpulvret och sen ananasspadet. Blanda samman allt.
    2. Gräddas i 200 grader i ca 30-40 minuter. När kakan nästan är färdig tar man ut den och sätter på ananas. Glasyren kokas ihop och breds ovanpå ananasen och sätts på nytt in i ugnen ca 10-15 minuter.

    Kommentarer (1)

    sonja55 26 oktober 2008

    Jag bara undrar om man ska äta annanaskross till kakan eller ska det vara i smete?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben