Herrgårdskotletter

Serverar: 4 portioner

Lättlagat och god bjudmat.

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter
  • 1 tsk salt
  • 1 kryddmått svartpeppar
  • Sås
  • 1 köttbuljongtärning
  • ca 2 tsk senap, helst ljus fransk
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • ½ tsk dragon
  • ev lite soja
  • Gratinering
  • 4 skivor ost
  • Instruktioner

    1. Bryn kotletterna hastigt på båda sidor. Salta och peppra och lägg kotletterna på ett fat så länge.
    2. Sås: Smula ner buljongtärningen i pannan. Tillsätt senapen och rör om. Häll i vattnet, rör om, tillsätt grädde och crème fraiche. Låt det koka ihop tills såen är lite simmig. Smaka av med dragon och ev soja.
    3. Häll såsen i en ugnsäker form och lägg kotletterna ovanpå. Lägg en ostskiva på varje kotlett och gratinera i 250 grader tills osten smält och fått fin färg.
    4. Servera med kokt potatis och grönsaker tex kokt broccoli eller bönor.

    Kommentarer (4)

    Heisjo 7 oktober 2009

    Jättegott. rekommenderas varmt! Jag använde lätt creme fraiche och matlagningsgrädde och det gick lika bra!

    dolores 2 november 2011

    min man brukar vara ganska svårflörtad (i alla fall när det gäller mat), men det här gick verkligen hem.

    mica72 24 mars 2013

    Tack för en jättegod recept. Skippade dock vattnet och hade i 2dl grädde+2dl crème fraîche. Det blev smaskens, nästan så man ville slicka rent tallriken för såsens skull.

    Katri75 2 april 2013

    Jättegott...tyckte alla när jag bjöd på detta..hade ugnstekta potatisskivor och grönsaker till. Såsen är underbar!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben