Herrgårdslandgång

Serverar: 4 portioner

En verklig frestelse är den här varma smörgåslandgången för dem som gärna vill ta sig en titt i kylskåpet frampå kvällskvisten. Man kan förstås precis lika bra bara göra enmanssmörgåsar på vanliga franskbrödkivor, men är man några stycken så ser det nästan trevligare ut med landgången.

Ingredienser

  • 1 skiva vitt formbröd, skuren på längden
  • Smör eller margarin
  • Senap
  • Salvia
  • 1 pkt bayonne- eller annan lättrökt skinka (ca 100 g)
  • 2 stora tomater
  • 150 g skivad Herrgårdsost
  • Instruktioner

    1. Ugnstemperatur: 250°
    2. Bred smör eller margarin på brödet. Stryk senap ovanpå och krydda med salvia.
    3. Lägg på en rad med skinkskivor och därefter en rad med tomatskivor.
    4. Täck med ostskivorna och sätt in landgången i varm ugn ca 10 min eller tills osten smält. Skär landgången i bitar till serveringen.
    5. Gott att servera till: Te, öl eller ett glas rödvin.
    6. Pröva till omväxling: Byt ut skinkan mot bacon eller pröva med sardiner, böckling, tonfisk eller musslor under osttäcket.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben