En verklig frestelse är den här varma smörgåslandgången för dem som gärna vill ta sig en titt i kylskåpet frampå kvällskvisten. Man kan förstås precis lika bra bara göra enmanssmörgåsar på vanliga franskbrödkivor, men är man några stycken så ser det nästan trevligare ut med landgången.
Ingredienser
1 skiva vitt formbröd, skuren på längden
Smör eller margarin
Senap
Salvia
1 pkt bayonne- eller annan lättrökt skinka (ca 100 g)
2 stora tomater
150 g skivad Herrgårdsost
Instruktioner
- Ugnstemperatur: 250°
- Bred smör eller margarin på brödet. Stryk senap ovanpå och krydda med salvia.
- Lägg på en rad med skinkskivor och därefter en rad med tomatskivor.
- Täck med ostskivorna och sätt in landgången i varm ugn ca 10 min eller tills osten smält. Skär landgången i bitar till serveringen.
- Gott att servera till:
Te, öl eller ett glas rödvin.
- Pröva till omväxling:
Byt ut skinkan mot bacon eller pröva med sardiner, böckling, tonfisk eller musslor under osttäcket.
Kommentarer (0)