Het citrussalsa

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 15 minuter

Att marinera scampi /skaldjur i. Gott till grillat kött av alla de slag. Lite annorlunda. Kan anpassa styrkan med chilimängd.

Ingredienser

  • 2 apelsiner
  • 2 gröna äpplen
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 grön chilifrukt
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 10-12 blad av färsk mynta
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk hickorysås (ej nödvändigt)
  • Ev lite färsk koriander (om man gillar det)
  • Instruktioner

    1. Skala och filéa apelsinerna, håll dig över en skål så saften sparas. Alla hinnor skall bort. Skala och kärna ur äpplet, dela det i mindre bitar. Dela chilifrukterna längs med på mitten och ta bort frön och hinnor. Repa av myntabladen (och koriandern om man vill ha det med). Lägg allt i en matberedare.
    2. Kör till en slät massa och häll under tiden i den pressade citronen. Smaksätt med salt och peppar och ev hickorysåsen.
    3. Klart!

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben