Grytan kan göras om man vill dagen innan och passar gott med en kall öl till. I grytan ingår jalapeño och chipolte paste . Här kan du själv anpassa kryddningen efter din egna smak.
Ingredienser
800 g oxhögrev
3 pkt bacon à 120 g
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 röda paprikor (stora)
7 dl mörkt porter öl
1 tsk mald kanel
2 tsk spiskummin
1 msk finhackad jalapeño
1 msk chipotle paste
Salt
Peppar
Smör till stekning
Instruktioner
- Ansa köttet från fett och hinnor. Skär upp köttet i små grytbitar.
Finhacka löken, vitlöken, jalapeño och paprikan. Klipp baconen i mindre bitar.
Bryn köttet i lite smör och salta och peppra lätt. Häll över allt i en stor gryta. Bryn därefter de övriga ingredienserna i omgångar och ner i grytan.
Häll över ölen och kryddorna.
Låt allt småsjuda under lock 2-2 1/2 timme så att köttet blir riktigt mört. Skumma av i början.
- Servera med ris, sallad och vitlöksbröd.
Kommentarer (0)