Het texasgryta

Serverar: 4 portioner

Grytan kan göras om man vill dagen innan och passar gott med en kall öl till. I grytan ingår jalapeño och chipolte paste . Här kan du själv anpassa kryddningen efter din egna smak.

Ingredienser

  • 800 g oxhögrev
  • 3 pkt bacon à 120 g
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 röda paprikor (stora)
  • 7 dl mörkt porter öl
  • 1 tsk mald kanel
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 msk finhackad jalapeño
  • 1 msk chipotle paste
  • Salt
  • Peppar
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Ansa köttet från fett och hinnor. Skär upp köttet i små grytbitar. Finhacka löken, vitlöken, jalapeño och paprikan. Klipp baconen i mindre bitar. Bryn köttet i lite smör och salta och peppra lätt. Häll över allt i en stor gryta. Bryn därefter de övriga ingredienserna i omgångar och ner i grytan. Häll över ölen och kryddorna. Låt allt småsjuda under lock 2-2 1/2 timme så att köttet blir riktigt mört. Skumma av i början.
    2. Servera med ris, sallad och vitlöksbröd.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben