Hjärngodis

Ett recept ur Sannas Matbok av Sanna Ehdin som vill få oss att äta bättre och må bra. Valnötter innehåller nyttiga omega 3-fettsyror som behövs för hjärnans funktion. Kakaobönan har ett högt innehåll av magnesium som hjälper nerver och muskler att fungera. Magnesium motverkar stress och behövs för att få ett öppet sinne.

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad, minst 70 %
  • 100 g valnötter, naturella
  • 1 msk kakaopulver
  • Instruktioner

    1. Ställ chokladen i en skål i vattenbad och rör ner valnötterna med en sked så att de blir väl täckta av den smälta chokladen.
    2. Pudra kakaopulver på smörgåspapper på en plåt och lägg upp valnötterna en och en.
    3. Ställ kallt och förvara sedan "hjärngodiset" i en burk som förvaras i kylskåpet.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben