Bröden kan göras i förväg och frysas för att sedan tinas och värmas i ugnen, 3-4 minuter i 225°, precis före servering.
Ingredienser
9 dl ljummet vatten
75 g jäst
1 ½ dl matolja
3 tsk salt
2,1 liter vetemjöl, 1 260 g
1 dl vetemjöl till utbakning
1 uppvispat ägg
Vallmofrö
Instruktioner
- Värm vattnet till 37°. Häll i oljan. Rör ut jästen i vätskan i hushålls-maskin eller degbunke. Tillsätt saltet och det mesta av mjölet, tills degen släpper från kanterna. Arbeta degen smidig. Låt den jäsa 30 minuter under bakduk.
- Placera degen på mjölat bakbord. Dela degen i fyra delar. Kavla ut en del i taget till ca 2 cm tjocklek. Tryck ut hjärtan med peppar-kaksmått. Låt bröden jäsa på plåt med bakplåtspapper 30-40 min under bakduk.
- Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg och grädda dem i mitten av ugnen ca 12 minuter. Låt bröden kallna på galler under bakduk.
Liknande recept
Kommentarer (2)
jättegoda!
Jättegoda! men jag blev lite besviken att bröden förlorade hjärtformen i ugnen så jag klippte ett lite djupare snitt i "deghjärtat" innan gräddning. Då blev de jättefina! :)