Hjärtebröd

Bröden kan göras i förväg och frysas för att sedan tinas och värmas i ugnen, 3-4 minuter i 225°, precis före servering.

Ingredienser

  • 9 dl ljummet vatten
  • 75 g jäst
  • 1 ½ dl matolja
  • 3 tsk salt
  • 2,1 liter vetemjöl, 1 260 g
  • 1 dl vetemjöl till utbakning
  • 1 uppvispat ägg
  • Vallmofrö
  • Instruktioner

    1. Värm vattnet till 37°. Häll i oljan. Rör ut jästen i vätskan i hushålls-maskin eller degbunke. Tillsätt saltet och det mesta av mjölet, tills degen släpper från kanterna. Arbeta degen smidig. Låt den jäsa 30 minuter under bakduk.
    2. Placera degen på mjölat bakbord. Dela degen i fyra delar. Kavla ut en del i taget till ca 2 cm tjocklek. Tryck ut hjärtan med peppar-kaksmått. Låt bröden jäsa på plåt med bakplåtspapper 30-40 min under bakduk.
    3. Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg och grädda dem i mitten av ugnen ca 12 minuter. Låt bröden kallna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    waste182 5 februari 2008

    jättegoda!

    Karin_T 19 februari 2009

    Jättegoda! men jag blev lite besviken att bröden förlorade hjärtformen i ugnen så jag klippte ett lite djupare snitt i "deghjärtat" innan gräddning. Då blev de jättefina! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben