Hjärtegrynstårta

Du kommer att bli förvånad över hur snabbfixad den här tårtan är och hur fint chokladmousse, blåbär, grädde och maräng passar ihop. Den lila färgen är helt naturlig.

Ingredienser

  • 2 sockerkaksbottnar
  • 1 marängbotten
  • Fyllning
  • 3 portioner chokladmousse
  • 5 dl grädde
  • 1 tsk socker
  • 4 dl blåbär
  • Dekoration
  • 250 g blockchoklad
  • Hjärtformat strössel
  • Instruktioner

    1. Smält blockchokladen över vattenbad och spritsa ett 40-tal hjärtan på några smörpapper som ligger på styva, flyttbara underlag. Ställ svalt.
    2. Blanda chokladmoussen enligt anvisning på förpackningen. Häll 4 ½ dl grädde i en bunke och tillsätt 1 tsk socker och vispa den tjock.
    3. lägg en sockerkaksbotten på ett tårtfat. Bred lite grädde över. Fördela hälften av blåbären över gräddytan. Lägg marängbottnen ovanpå och bred ut så mycket chokladmousse som det bara får plats. Lägg på den andra sockerkaksbottnen.
    4. Kör resten av blåbären och sista skvätten grädde i en mixer. Sila över en skål och kasta det som fastnar i silen. Blanda lite av blåbärssåsen med den vispad grädden som är kvar. Blanda i mer sås tills du tycker att färgen är fin.
    5. Torka av allt kladd runt tårtan. Bred den lila grädden över tårtan.
    6. Dekorera med hjärtströssel och chokladhjärtan.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben