Hjortronglasspaj

Serverar: 8-10 portioner

Ser god ut men inte prövat ännu.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 g Svenskt smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl finhackade hasselnötter
  • 2 msk strösocker
  • Fyllning
  • 2 äggulor
  • 2 msk strösocker
  • 1½ dl hjortronsylt
  • 3 dl vispgrädde
  • Till garnering
  • Hjortron
  • citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Hacka samman smör, mjöl, hasselnötter och socker till en grynig massa
    2. Arbeta snabbt ihop till en deg.
    3. Tryck ut degen i en pajform, 24 cm i diameter.
    4. Låt stå kallt i 30 minuter.
    5. Sätt ugnen på 200 grader och grädda sedan pajskalet i nedre delen av ugnen i ca 15 min.
    6. Låt kallna.
    7. Vispa äggulor och socker poröst till fyllningen, tillsätt hjortronsylt.
    8. Vispa grädden och vänd ner den försiktigt.
    9. Frys pajen minst 5 timmar.
    10. Garnera med hjortron och citronmeliss.

    Kommentarer (2)

    KerstinMaria 23 augusti 2008

    Mycket god hjortronglass, pajen gjorde succé som dessert efter vinprovning!

    Katten-Katten 25 februari 2010

    Hjortronglasspajen älskades! Jag hade inga hasselnötter så jag hade i nötcreme i pajdegen. Sen hade jag sylt med 70% hjortron. Underbar!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben