Ser god ut men inte prövat ännu.
Ingredienser
Pajdeg
100 g Svenskt smör
2 dl vetemjöl
1 dl finhackade hasselnötter
2 msk strösocker
Fyllning
2 äggulor
2 msk strösocker
1½ dl hjortronsylt
3 dl vispgrädde
Till garnering
Hjortron
citronmeliss
Instruktioner
- Hacka samman smör, mjöl, hasselnötter och socker till en grynig massa
- Arbeta snabbt ihop till en deg.
- Tryck ut degen i en pajform, 24 cm i diameter.
- Låt stå kallt i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader och grädda sedan pajskalet i nedre delen av ugnen i ca 15 min.
- Låt kallna.
- Vispa äggulor och socker poröst till fyllningen, tillsätt hjortronsylt.
- Vispa grädden och vänd ner den försiktigt.
- Frys pajen minst 5 timmar.
- Garnera med hjortron och citronmeliss.
Kommentarer (2)
Mycket god hjortronglass, pajen gjorde succé som dessert efter vinprovning!
Hjortronglasspajen älskades! Jag hade inga hasselnötter så jag hade i nötcreme i pajdegen. Sen hade jag sylt med 70% hjortron. Underbar!