Hjortronmuffins

Serverar: 12 portioner

Har man hjortronsylt stående hemma i skafferiet, kan man prova dessa muffisen.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl hjortronsylt
  • Vit choklad till garnering
  • Apelsinströssel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°C. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och häll i mjölken och låt det koka upp. Rör ner smörmjölken i smeten. Häll i mjölet, som först blandats med bakpulvret och vaniljsockret, och rör ihop alltihop.
    2. Häll smeten i medelstora formar. Lägg en klick hjortronsylt i varje form. Grädda i ca 12 min.
    3. Smält den vita chokladen i ett vattenbad och bred den över muffinsen. Garnera med strössel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben