Har man hjortronsylt stående hemma i skafferiet, kan man prova dessa muffisen.
Ingredienser
2 ägg
2 dl socker
50 g smör eller margarin
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl hjortronsylt
Vit choklad till garnering
Apelsinströssel
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och häll i mjölken och låt det koka upp. Rör ner smörmjölken i smeten. Häll i mjölet, som först blandats med bakpulvret och vaniljsockret, och rör ihop alltihop.
- Häll smeten i medelstora formar. Lägg en klick hjortronsylt i varje form. Grädda i ca 12 min.
- Smält den vita chokladen i ett vattenbad och bred den över muffinsen. Garnera med strössel.
Liknande recept
Kommentarer (0)