Har blivit bjuden på denna men inte gjort den själv ännu, men god är den.
Ingredienser
100 g nötkärnor
3 ägg
1½ dl socker
½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
200 g Philadelphiaost
2 msk vit sirap
1 msk färskpressad citronsaft
1½ dl hjortronsylt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader. Klä en långpanna med bakpapper. Mal nötkärnorna.
- Vispa äggen och sockret vitt och poröst. Vänd ner de malda nötkärnorna och sikta därefter ner vetemjölet och bakpulver. Rör varsamt smeten slät.
- Bred ut smeten jämnt och grädda i ca 5 minuter. Sockra den nygräddade kakan lätt och stjälp upp den på smörpapper att kallna.
- Blanda samman Philadelphiaost med sirap och citronsaften. Dra bakpappret av den kalla kakbottnen och bred ut ostfyllningen. Bred på sylten och rulla samman bottnen till en rulle från långsidan.
- Låt kakan vila kallt en stund liggande på skarven och inrullad i smörpappret.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Jag fick till den trots att jag varken använder, socker, sirap eller mjöl. Den blev inte så "rullvänlig", men mycket god. Tack för receptide'n.
Supergod! Ska serveras på min systers födelsedag, hon älskade den också!