Något sött efter kräftorna är alltid välkommet. En krämigt god hjortrontiramisu är den perfekta avrundningen gärna med ett glas tokaji.
Ingredienser
3 äggulor
½ dl strösocker
2 äggvitor
250 g mascarpone
2 dl vispgrädde
1½ dl + 1½ dl hjortronsylt
1 dl starkt kaffe
½ dl marsala vin
10 savoiardikex
ca 1 msk kakao
Instruktioner
- Vispa äggulorna och sockret poröst. Vispa upp äggvitorna. Vispa ner mascapone i äggulesmeten. Vispa sedan grädden och rör ner i äggulesmeten.
- Rör ner 1½ dl av hjortronsylten och till sist de uppvispade äggvitan. Täck botten på 10 portionsglas med resten av hjotronsylten.
- Blanda kaffe och marsala i en skål. Dela kexen på mitten och doppa dem ett och ett i kaffeblandningen. Varva tiramisusmeten och kex i portionsglasen. Pudra över kakao vid servering.
Kommentarer (1)
Underbart god. Vi har ätit denna Tiramisu två gånger på semestern. Med egen hjortronsylt från fjällmyren , kan det bli bättre? Alla gäster uttryckte samma mmmmmmm så GOTT detta är. Har delat ut receptet så det kommer att njutas flera gånger. Tack, tack från FarmorMaya