Här blandas ljus och mörk choklad med passerade hjortron som ger tryffeln en mild och frisk smak.
Ingredienser
75 g frysta hjortron
1 msk hjortronlikör
25 g smör
1/2 dl strösocker
2 msk vispgrädde
75 g ljus choklad
75 g mörk choklad
Garnering
1 nypa kakaopulver
Instruktioner
- Låt hjortronen tina i likören över natten. Passera dem genom en finmaskig sil.
- Hetta upp smör, socker, vispgrädde och hjortronpuré i en kastrull tills sockret smält.
- Hacka chokladen i bitar. Lägg över i en skål och häll den varma hjortronsmeten över. Rör tills chokladen smält och ställ skålen i kylen så att krämen stelnar.
- Rulla chokladen med händerna till kulor, ca 2 1/2 cm i diameter. Rulla dem därefter i kakao. Ställ dem i kylen tills de ska serveras.
Kommentarer (0)