Hjortrontryffel

Här blandas ljus och mörk choklad med passerade hjortron som ger tryffeln en mild och frisk smak.

Ingredienser

  • 75 g frysta hjortron
  • 1 msk hjortronlikör
  • 25 g smör
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 msk vispgrädde
  • 75 g ljus choklad
  • 75 g mörk choklad
  • Garnering
  • 1 nypa kakaopulver
  • Instruktioner

    1. Låt hjortronen tina i likören över natten. Passera dem genom en finmaskig sil.
    2. Hetta upp smör, socker, vispgrädde och hjortronpuré i en kastrull tills sockret smält.
    3. Hacka chokladen i bitar. Lägg över i en skål och häll den varma hjortronsmeten över. Rör tills chokladen smält och ställ skålen i kylen så att krämen stelnar.
    4. Rulla chokladen med händerna till kulor, ca 2 1/2 cm i diameter. Rulla dem därefter i kakao. Ställ dem i kylen tills de ska serveras.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben