Hjs VeggyStyle

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Kanongoda Vegetariska biffar, serverat med Frebacos Hirs. Vegetariskt Enkelt & kanongott. Det lite ovanliga & spännande är att man görs quinoa röran till ett kallt tillbehör precis som potatissallad, fast i nyttigare variant!

Ingredienser

  • 4 portioner Frebaco quinoa vit
  • 1 burk krossade tomater
  • Sweet chilisås
  • 2 dl Yoplait creme fraiche (1 burk)
  • 8 st morötter (finrivna)
  • 1 st stor gul lök
  • 2 st ägg
  • Sweet chilisås
  • 1 påse ranch dipmix (OLWs)
  • 3 msk skorpmjöl
  • 1 msk potatismjöl
  • salt & peppar
  • Instruktioner

    1. 1.Koka upp Frebacos hirs enl förpackning till 4 personer, när den är klar låt den vila vid sidan av spisen.
    2. 2.Hacka löken. Blanda ägg med skorp- och potatismjöl. Blanda ner löken. Rör ner de rivna morötterna ihop med halva påsen av Ranch kryddan, 1 dl sweet chili sås & lite salt & peppar & sist 2 äggen rör om all blandning väl, forma sedan till biffar i önskad strl & stek i olja.
    3. 3.Sådär ja! biffarna klara! tag nu fram en skål & lägga den färdigkokta quinoan i, & blanda med 1 burk krossad tomat, all creme frachen(2DL), halva påsen som finns kvar av ranchkryddan, en halv dl sweet chilisås & 2 msk senap, 1 dl+salt & peppar, rör om.
    4. Slutord Bara att servara! Kall Quinoaröra ihop med goda morotsbiffar, servera med färskt bröd & grönsaker.

    Kommentarer (1)

    SummerInside 14 november 2012

    Förvirrande recept, eftersom quinoa och hirs används synonymt?? Jag hittade receptet när jag letade efter hirs-recept, men det verkar som att det är quinoa som egentligen används. Visst kan de användas på liknande sätt men det är ändå förvirrande. "en halv dl sweet chilisås & 2 msk senap, 1 dl+salt & peppar," är också oklart, vad är det man ska tillsätta 1 dl av?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben