Högbobrödet

Serverar: 1 portioner

Gott och enkelt bröd. Jag brukar göra dubbel sats eftersom det tar lång tid att grädda.

Ingredienser

  • 5 dl vanlig filmjölk
  • 1 dl mörk sirap
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 msk vetegroddar
  • 1/2 dl vetekli
  • 3/4 dl rågkross
  • 3/4 dl solrosfrön
  • 1 1/2 dl rågsikt
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl russin
  • 1 dl mandlar, hela och skållade
  • 1 dl torkade aprikoser, hackade
  • Instruktioner

    1. Blanda först alla torra ingredienser innan filmjölken och sirapen tillsätts. Häll upp i smord 1 1/2 liters brödform.
    2. Strö över lite mjöl eller mannagryn.
    3. Grädda i ugn 175 grader i ca 80-90 minuter.
    4. LYCKA TILL !

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben