Högsommarmojito

Rörsocker smakar fylligare än vanligt strösocker och är särskilt gott ihop med jordgubbar och rom. Blir 4 glas.

Ingredienser

  • 4 st mynta, kvistar färsk
  • 4 st jordgubbar
  • 2 st lime, pressad saft
  • 2 msk rårörsocker
  • 1,5 dl ljus rom
  • 1 paket is
  • 1,5 dl sodavatten
  • Instruktioner

    1. Kyl fyra låga, vida glas i frysen i en timme.
    2. Lägg en myntakvist i varje glas och krossa (muddla) kvisten lätt med baksidan av en träsked.
    3. Lägg i snoppade och tunt skivade jordgubbar, häll över lime, rårörsocker, rom och is och rör om.
    4. Toppa med sodavatten.

    Kommentarer (1)

    bikbok 7 juli 2009

    Mmmm den låter god :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben