Hökarfärs

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Mycket smidigare kan det inte bli.

Ingredienser

  • 400 g fläskfärs
  • 2 dl vatten
  • 10-12 potatisar (normalstora)
  • 1 flaska öl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Instruktioner

    Sätt på ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsform. Blanda färsen med vattnet. Salta och peppra. Skala och skiva potatisen. Varva potatisen med färsen i formen och sist slå på ölen. Sätt in den i mitten av ugnen och grädda cirka 45 min eller tills potatisen känns mjuk. Kan variera lite beroende på vilken potatissort man använder. En mjölig sort skulle jag rekommendera.

    Kommentarer (2)

    Pappelquist 18 maj 2009

    dagens middag? Puss

    Pappelquist 19 maj 2009

    Mycket bra och lättlagad rätt, men proportionerna på salt och peppar är inte helt rätt, det blir väldigt salt och väldigt pepprigt även om man minskar något, nästa gång tar vi nog en dryg tesked salt och en skvätt peppar. Kommer att laga detta många gånger igen!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben