Hörsås rådjursgratäng

Detta recept fick min pappa av en fru till en av pappas jaktkamrater.

Ingredienser

  • 600 g rökt rådjur
  • ½ purjolök
  • 1 ½ kg potatis
  • 4-5 dl vispgrädde
  • Peppar
  • Margarin
  • Instruktioner

    1. Smöra en eldfast form, skär sedan köttet i tärningar. Skiva purjolöken och potatisen. Varva kött, lök och potatis.
    2. Peppra, men var försiktig med saltet, då köttet är salt i sig.
    3. Avsluta med potatis i översta lagret.
    4. Lägg margarinklickar på potatisen och häll grädden över.
    5. Tillaga sedan i ugnen cirka 1 timme i 200 grader.
    6. Servera bäst med en grönsallad och en kall öl.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben