Höstfägring

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Jättegod Höstgryta

Ingredienser

  • 500 g Benfri Högrev
  • 1 hg Färska Champinjoner
  • ½ msk Vetemjöl
  • 1 tsk Soja
  • ½ msk Worcestershiresås
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • ½ dl Mellan Grädde
  • 8 små lökar
  • Matfett att steka i
  • 2 dl Rött matlagningsvin
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 köttbuljong tärning
  • 1 syrligt äpple
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i bitar. Skala löken och putsa champinjonerna. Bryn köttet i lite matfett. Häll över i en gryta. Strö över vetemjölet och rör om, så att det blandas med matfettet. Tillsätt vin, soja, tomatpuré, worcestershiresås, buljongtärning och peppar. låt gryta småkoka ca:1 timme. (kolla att det är mört)
    2. Lägg i löken och champinjonerna. Sjud ytterligare i 10 min. Kärna ur äpplet och skär det i klyftor. Häll i grädden och lägg ned äppelklyftorna. Småkoka ett par minuter till. Servera med pasta.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben