Hoisin-kyckling

Serverar: 4 portioner

Kyckling med paprika, chilifrukt, lök och böngroddar i foliepaket serverade med nudlar och extra hoisinsås.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, ca 500 g
  • 1 röd paprika
  • ½-1 röd chilifrukt
  • 1 gul lök
  • 1 burk böngroddar, ca 400 g
  • 2 dl grovhackad persilja, 1-2 krukor beroende på stl
  • 1 dl hoisinsås eller någon aromatisk grillsås
  • Salt
  • Peppar
  • Olja till foliearket
  • 200 g asiatiska äggnudlar
  • Dessutom
  • 4 ugnsfolieark à ca 30x40 cm
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Dela, kärna ur och finstrimla chilin. Skala och dela löken, skär den i tunna skivor.
    3. Blanda böngroddar, persilja, lök, chili och paprika i en skål. Smaksätt med hoisinsåsen. Salta, peppra och blanda väl.
    4. Skär grova skåror, kryssmönster, tvärs över kycklingfiléerna och krydda med salt och peppar.
    5. Olja mitten på ena halvan av foliearken. Fördela hälften av blandningen mitt på den oljade delen. Lägg på filéerna och fördela resten av grönsaksblandningen över. Vik ihop paketen.
    6. Lägg paketen på en ugnsplåt och ställ in i ugnen på mellersta falsen i ca 15 minuter. Vänta någon minut innan paketen öppnas.
    7. Koka under tiden nudlarna enligt anvisningen på paketet.
    8. Lägg upp nudlarna i djupa skålar. Klipp upp paketen och lägg över kyckling och grönsaksblandning med en stekspade. Servera med extra hoisinsås.

    Kommentarer (1)

    qualitygirl 4 oktober 2010

    tack för ett bra recept!! Jätte gott och enkelt att göra:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben