Holstein szelet

En välkänd ungersk restaurangrätt.

Ingredienser

  • Ca 400 g fläskfilé eller kalvinnanlår
  • Salt
  • Svartpeppar
  • ca 60 g smör
  • 4 ägg
  • Instruktioner

    1. Dela fläskfilén i cirka 4 lika stora bitar. Banka ut köttskivorna mellan plastfilm, så att de blir knappt 1 centimeter tjocka. Krydda med salt och nymald peppar.
    2. Hetta upp fettet i en stekpanna. Stek köttet ca 4 minuter på varje sida på medelvärme. Lägg in köttet i aluminiumfolie och håll varm i ugnen. Stek äggen och salta och peppra när vitan har stelnat. Servera köttet med ägg på tillsammans med potatis, sallad och grönsaker.
    3. Tips: Jag brukar även "fräscha" upp grillkött med ägg.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben