Honungs-ostpaj

God grekisk paj! :)

Ingredienser

  • Botten
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1/4 krm salt
  • 2 msk socker
  • 125 g smör
  • 3-4 msk vatten
  • Fyllning
  • 500 g ricottaost
  • 4 ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • 1/2 dl socker
  • 4 msk honung (med timjansmak)
  • 1/2-1 tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjöl , salt , socker och smör. Nyp ihop degen. Tillsätt 3-4 msk vatten.
    2. Kavla ut degen till en rund platta som passar i en 25 cm (i diameter) kakform. Klä den ända upp till kanten.
    3. Värm ugnen till 180 grader. Ställ en ugnsplåt i ugnen för att värmas upp.
    4. Vispa äggen med en elvisp. Tillsätt vetemjöl och socker. Vispa tills äggmassan blir porös. Tillsätt osten , honungen och hälften av kanelen. Vispa tills degen blir jämn.
    5. Häll smeten i kakformen och skaka så att ytan blir jämn. Ställ in i ugnen på den varma plåten.
    6. Grädda i 50-60 minuter, tills ytan är ljus gyllenbrun. Strö över resten av kanelen.
    7. Servera med vaniljglass. (eller som den är )

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben