Honungsäppelkaka

Serverar: 4 portioner

En riktig godsak från ett äldre nummer av Allt om Mat, en pålitlig tidning som jag har hittat mycket gott i ...

Ingredienser

  • 4 - 5 äpplen
  • 1/2 dl socker
  • 1 tsk malen kanel
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl honung
  • 3 dl havregryn
  • Instruktioner

    1. Skölj äpplena, skala dem och skär dem i tunna klyftor. Lägg dem i en smord, ugnssäker form och strö över en blandning av socker och kanel. Smält matfettet i en kastrull. Rör i honung och havregryn och bred blandningen över äppelklyftorna. Grädda mitt i ugnen i 200° ca 20 minuter.
    2. Servera äppelkakan ljummen med vaniljsås, mjuknad vaniljglass eller vispad grädde.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben