Honungsbåtar

Serverar: 20-25 portioner

En smarrig godiskaka från Blekinge.

Ingredienser

  • Kakan
  • 2 hg smör
  • 1 dl socker
  • 5 dl vetemjöl
  • Smet
  • 150 g sötmandel
  • 1 ½ dl socker
  • 1/4 dl honung
  • 3 msk smält smör
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Skålla , skala och hacka mandeln fint. Blanda övriga ingredienser till smeten i en gryta och låt det koka till en smet. Ställ åt sidan .
    2. Ta nu ingredienserna till kakan och rör ihop till en deg. Klä aluminiumformar med deg ( 1/3 ). Grädda 10 minuter. Ta ut kakorna och höj ugnsvärmen till 200 grader. Häll nu på lite av smeten på varje kaka och in i ugnen, grädda 10 minuter till.

    Kommentarer (4)

    gosmamman 8 oktober 2009

    Kul med honungsrcept. Jag gillar honung som sötningsmedel. Det här ska jag absolut testa! gosmamman

    gosmamman 5 januari 2010

    Nu har jag testat honungsbåtarna och de blev supergoda. De var enkla att göra och blev lite lyxiga. Gosmamman

    gosmamman 28 januari 2010

    Hade med mig honungsbåtar till kollegiet på konferensfikat (50 st). Det blev en given succé. Jag fick dela med mig av receptet,så nu seglar de in i Dalarna för att stanna! Hälsningar gosmamman

    virre72 28 januari 2010

    Glad att höra att denna goda kaka även gick hem i Dalarna. :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben