Honungsbomber

Serverar: 12-14 portioner

Honungsbomber

Ingredienser

  • 125 g honung
  • 1 ½ dl brun farin
  • 75 g smör
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl ( 240 g)
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 tsk mald kryddnejlika
  • 1 påse hackad suckat ( 50 g)
  • 1 påse syltade apelsinskalstärningar ( 50 g)
  • 2 msk kallt vatten
  • Apelsinsmörkräm
  • 175 g rumsvarmt smör
  • 1 ½ dl florsocker
  • 3 äggulor
  • 2 msk pressad apelsin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Blanda honung, farin och smör i en kastrull och värm under omrörning. Rör om väl när det smält och dra kastrullen av plattan. Låt blandningen svalna lite grann.
    2. Rör i äggen, ett i taget. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver, kryddor, suckat och apelsin- skal. Blanda ner det i smeten. Rör om väl, tillsätt kallt vatten.
    3. Smörj ett muffinsbleck med 12 fördjupningar samt eventuellt ytterligare några pappers- eller folieformar. Fördela smeten i formarna (inte mer än ca halvvägs upp i formarna).
    4. Grädda honungsbomberna mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills de är gräddade. Prova med en sticka. Låt svalna lite i formarna innan de stjälps upp.
    5. Apelsinsmörkräm: Rör smöret mjukt. Blanda ner socker och äggulor. Vispa till en slät kräm med elvisp. Riv apelsinskalet på rivjärnets fina sida. Pressa ur saften och vispa ner lite i taget i smörkrämen och vispa krämen slät. Ställ den kallt en stund.
    6. Halvera honungsbomberna, bred på apelsinsmörkräm och sätt ihop dem igen. Sikta över lite florsocker.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben