Honungskotletter

Serverar: 4 portioner

Både smak- och näringsmässigt är detta en välbalanserad maträtt. Speciellt om man utgår från saftiga kotletter och söt ananas.

Ingredienser

  • 4 tjocka fläskkotletter
  • Marinad
  • 1 stor burk ananasringar
  • 1 dl honung
  • 1 msk senap
  • 1 tsk curry
  • ½ tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1 krm chilipulver
  • 3 vårlökar till garnering
  • Instruktioner

    1. Putsa kotletterna och skär några jack i fettkanten så att de inte kupar sig vid grillningen.
    2. Häll av ananasspadet, förutom 2 msk som hälls i en skål för marinaden. Rör i honung, senap, curry, salt, peppar och chilipulver i ananasspadet. Häll över marinaden i en tjock plastpåse och lägg i kotletterna. Tillslut påsen och lägg den i kylen i minst en timma, gärna över natten.
    3. Förbered utegrillen eller ugnsgrillen.
    4. Ta ut kotletterna och torka av dem ordentligt. Grilla ca 6-8 minuter på varje sida, beroende på tjocklek. Kotletterna ska inte vara rosa inuti när de är klara.
    5. Lägg ananasskivorna på grillen när någon minut av grilltiden återstår. Garnera med vårlök och servera genast.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben