Honungsmarinerad kassler på potatisbädd

Serverar: 4 portioner

Bra rätt till många

Ingredienser

  • 8 tjocka skivor kassler, med eller utan ben
  • Marinad
  • 2 dl apelsin- eller ananasjuice
  • ½ dl honung
  • 3 msk vinäger
  • ½ dl matolja
  • ½ dl kinesisk soja
  • 2 klyftor pressad vitlök
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • ½ tsk cayennepeppar
  • Till servering
  • 1 kg potatis
  • 3 msk matolja
  • 1 msk kummin
  • grovt salt
  • Till servering
  • grillade champinjoner, paprika
  • Instruktioner

    1. Ugn: 225-250°
    2. Blanda samman alla ingredienserna till marinaden och rör tills honungen löst sig. Skiva kasslern och lägg den i marinaden. Täck med plastfolie och ställ kallt över natten. Borsta potatisen ren och skär i ganska tjocka skivor. Smörj en eldfast form med olja. Lägg i potatisskivorna och pensla även dessa med olja. Strö över kummin och det grova saltet. Grädda i mitten av ugnen, vänd potatisen då och då med en stekspade. Efter 30 minuter; ta ut formen och placera kasslerskivorna på toppen av potatisen. Öka värmen i ugnen till 250°. Sätt åter in formen i ugnen, en fals uppifrån, ytterligare 15-20 minuter. Vänd kasslerskivorna efter halva tiden och pensla gärna på extra av marinaden.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben