Honungsshots

Serverar: 4 portioner

Servera desserten i små snapsglas. Är du riktigt sugen ta två! Du kan också bottna glasen med färsk frukt eller chokladpudding. Välj då ett större glas.

Ingredienser

  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl honung
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop crème fraiche och vaniljsocker till en pösig kräm.
    2. Fyll glasen.
    3. Koka upp honungen och låt koka ett par minuter tills den mörknar.
    4. Toppa varje glas med ett tunt lager honung. Det kommer att stelna direkt och bilda ett tunt, läckert skal.
    5. Ta inte för mycket honung, för då blir täcket för tjockt och hårt.
    6. Ställ kallt eller servera direkt.

    Kommentarer (1)

    Deserer 9 juli 2009

    jag har redan prövat ditt jätte goda recept. :) jag tyckte det var en ut av de godaste jag smakat.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben