Honungssockerkaka

Honung ger förutom sötma en god smak på denna sockerkaka.

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 1/4 dl matolja
  • 1 1/4 dl honung
  • 4 dl (240 g) vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm malda nejlikor
  • 1 krm kanel
  • 1 krm muskotnöt
  • 1 krm salt
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 1/2 dl starkt te
  • Rivet citronskal av en citron
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Smörj och bröa en rund kakform.
    3. Vispa ägg och socker luftigt. Tillsätt olja och honung och vispa väl.
    4. Blanda mjöl, bakpulver, kryddor och salt.
    5. Lös upp bikarbonatet i teet.
    6. Blanda omväxlande ner mjöl- och teblandningen i äggsmeten. Häll smeten i formen. Grädda kakan längst ner i ugnen 50-60 minuter.
    7. Låt kakan vila några minuter i formen innan du stjälper upp den på ett galler för att svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben