Hopakokwok

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 30 minuter

Ja så kallar vi den, jag och min son. En dag stod vi ihop framför köksbänken och här blev resultatet

Ingredienser

  • 500 g lövbiff el färsk skinka, bog eller fläskfilé
  • 2-3 msk olja
  • 1 påse (500 g) wokgrönsaker eller samma mängd färska grönsaker tex vitkål, purjolök, paprika brockoli o majs
  • Salt
  • Peppar
  • 2-3 dl vatten
  • 3-4 msk ostronsås
  • 3-4 msk soya
  • Majzenaredning efter hur mycket man vill ha
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i smala strimlor. Hetta upp hälften av oljan i en stor stekpanna eller wok.
    2. Woka köttet i omgånger under omrörning tills det fått fin färg, ca 2 min. Ta upp köttet.
    3. Woka grönsakerna i resten av oljan under omrörning 3-5 min.
    4. Blanda i kött, kryddor, vatten och ostronsås. Rör om och hetta upp allt. Rör ut majzenan i woken under omrörning och koka upp. Servera ris, pata eller nudlar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben