Hosomaki

Med få ingredienser och ett pedagogiskt videorecept går det att rulla sin egen sushi. Tekka-maki är liten rulle med bara tonfisk och kommer ifrån en japansk maffiaboss.

Ingredienser

  • 65 g sushiris
  • ½ Noriblad (klippt i Mitten
  • 1 krm Wasabi
  • 40g Lax
  • Instruktioner

    1. Lägg noribladet på bambumattan med den blanka sidan ned. 2. Fördela riset på noribladet med lätt fuktade fingertoppar. 3. Spara en kant på noribladet (ca 1 cm) för att kunna limma ihop rullen. 4. Gör en wasabisträng tvärsöver riset och lägg laxen längs med wasabiranden. 5. Rulla ihop rullen med hjälp av bambumattan ända fram till riskanten. 6. Fukta den yttersta delen av noribladet med lite vatten. 7. Rulla tills noribladet fastnar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben