Hovmästarkassler med wasabimos

Serverar: 4 portioner

Kassler som gratineras i ugn med en sås på hovmästarsås och grädde. Serveras med ett lite starkare potatismos.

Ingredienser

  • Ca 500 g kassler
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl hovmästarsås
  • 1 burk vit sparris
  • 1 röd el grön paprika
  • 10-12 potatisar
  • ca 2 dl mjölk
  • ca 4 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Wasabipasta
  • Instruktioner

    1. Koka skalad potatis i saltat vatten tills den är färdig. Häll av vattnet och pressa genom purépress eller mosa med potatisstöt. Tillsätt under omrörning smöret och mjölken, lite i taget, till önskad konsistens. Krydda med salt och peppar. Smaka av med wasabipastan, börja med 1 msk och ta i mer beroende på hur stark smak du vill ha!
    2. Skär kasslern i ½ cm skivor och lägg omlott i ugnsfast form. Vispa grädden och rör ner hovmästarsåsen. Bred över kasslerskivorna. Skär paprikan i ringar. Ta en paprikaring/port. och trä igenom några sparris i varje. Lägg på kasslern/hovmästargrädden. Gratinera i ugn 225 grader i ca 20 minuter.

    Kommentarer (1)

    thoorbear 8 maj 2008

    Kryddade potatismoset lite mer och hade i rejält med Wasabi, ungefär en halv tub, eller 3-4 msk. Mycket annorlunda smaksensation som jag rekommenderar!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben