Hovmästarkassler med wasabimos
Kassler som gratineras i ugn med en sås på hovmästarsås och grädde. Serveras med ett lite starkare potatismos.
Ingredienser
Ca 500 g kassler
2 dl vispgrädde
2 dl hovmästarsås
1 burk vit sparris
1 röd el grön paprika
10-12 potatisar
ca 2 dl mjölk
ca 4 msk smör
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Wasabipasta
Instruktioner
- Koka skalad potatis i saltat vatten tills den är färdig. Häll av vattnet och pressa genom purépress eller mosa med potatisstöt. Tillsätt under omrörning smöret och mjölken, lite i taget, till önskad konsistens. Krydda med salt och peppar. Smaka av med wasabipastan, börja med 1 msk och ta i mer beroende på hur stark smak du vill ha!
- Skär kasslern i ½ cm skivor och lägg omlott i ugnsfast form. Vispa grädden och rör ner hovmästarsåsen. Bred över kasslerskivorna. Skär paprikan i ringar. Ta en paprikaring/port. och trä igenom några sparris i varje. Lägg på kasslern/hovmästargrädden. Gratinera i ugn 225 grader i ca 20 minuter.
Kommentarer (1)
Kryddade potatismoset lite mer och hade i rejält med Wasabi, ungefär en halv tub, eller 3-4 msk. Mycket annorlunda smaksensation som jag rekommenderar!