Hugokaka

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 50 minuter

Alla tycker om Hugokaka!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kokande vatten
  • 2 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 1 dl mjölk
  • 125 g smör
  • 4 msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    Vispa ägg och skocker vitt och poröst. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt det i äggsmeten. Häll i det kokande vattnet och vispa snabbt ihop det. Häll i en smord rund form, hellst med löstagbara kanter. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 30-40 minuter. Låt kakan svalna medans du gör glasyren. Smält smör och häll i mjölken. Tag kastrullen av plattan och tillsätt vaniljsocker. Dela kakan i två delar och lägg på två tallrikar. Ringla glasyren över båda halvorna och lägg ihop dem mot varandra. Pudra florsocker över. Servera! (Den går även bra att frysa ner)

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben