Hummerpannacotta

Serverar: 4 portioner

Lyx och flärd ger denna ljuvliga pannacotta. Perfekt som förrätt på Nyår eller annat festligare tillfälle.

Ingredienser

  • 1 kokt hummer, ca 500g
  • 2 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • ½ dl hackad dill
  • Finrivet skal och saft från ½ citron
  • Eventuellt 2 msk forellrom eller annan rom
  • Hummerfond
  • 2 hackade schalottenlökar
  • 1 dl finhackad rotselleri, 50 g
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk smör
  • 2 dl vatten
  • 2 dl vitt vin
  • 1 tsk torkad timjan
  • 5 svartpepparkorn
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Klyv humrarna på mitten och plocka bort magen. Ta ur köttet från stjärt och klor och hacka hummerköttet.
    2. Bryn hackad lök, finhackad rotselleri, tomatpuré och krossade hummerskal i smör i en kastrull någon minut. Tillsätt vatten, vin, timjan, pepparkorn och salt.
    3. Koka upp och låt sjuda 15 minuter. Sila och häll tillbaka fonden i kastrullen. Koka på hög värme tills vätskan kokat ner till 1 dl, ca 10 minuter.
    4. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Värm hummerfonden och grädde i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och smält ner i den varma grädden under omrörning.
    5. Blanda det hackade hummerköttet med hackad dill, citronskal (endast det gula) och citronsaft.
    6. Fördela hälften av blandningen i 4 portionsformar eller glas. Slå på den varma hummergrädden och ställ kallt att stelna ca 3 timmar.
    7. Toppa pannacottan med resten av hummersalladen och eventuellt forellrom eller annan rom vid servering.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben