Hummerskagen

Serverar: 8 portioner

En lyxig förrätt Använd hela ägget i majonnäsen och tillsätt all oljan på en gång. Det går utmärkt med mixerstav och en smal kanna.

Ingredienser

  • 4 humrar (à ca 350 g)
  • 150 g löjrom
  • MAJONÄS
  • 1 helt ägg
  • 1 msk svensk senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1½ dl rapsölja
  • 1 dl hackad dill
  • TOAST
  • 8 skivor formbröd
  • 2 - 3 msk smör
  • GARNERING
  • 1 citron
  • dillkvistar
  • Nymald peppar
  • Instruktioner

    1. Knäck skal och klor på humrarna, gröp ur köttet och skär det i små bitar. Spara klorna till garnering. Lå löjrommen rinna av i fin maskig sil i kylskåpet. 2. Majonnäs: Knäck ägget, lägg det i en hög skål med de båda senapsortena, vinäger,salt, peppar och olja. Sätt en mixerstav i botten på sålen och dra den sakta uppåt medan den arbetar och majonnäsen tjocknar 3.Blanda hummerskött och dill med den färdiga majonnäsen. Hi går att förbereda. 4. Ta ut rundlar ur bröskivorna med ett runt mått eller ett glas ca 8 cm i diameter. Stek brödet på båda sidor i smöret i en stekpanna tills de fått fin färg. 5. Fördela hummermajonnäsen på toasten. Skär citronen i tunna klyftor och garnera toasten citron, hummerklo, löjromsklick och dillkvist. Mal gärna över lite peppar.

    Kommentarer (1)

    Tina73 3 januari 2008

    Gjorde denna förrätt på nyår och den blev väldigt uppskattad. Helt klart topp fem!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben