Hurmasica

En god efterätt

Ingredienser

  • 500 g smör
  • 1 msk socker
  • 2 ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 kg mjöl
  • Sockerlag
  • 0,5 kg socker
  • 1 l vatten
  • 1 citron
  • Instruktioner

    Vispa smör och socker tills det blir poröst . Tillsätt ägg, grädde och vispa . Därefter hälls mjöl och bakpulver i , allt knådas till en deg. Forma kakorna mellan händerna, avlånga och runda . Rulla dem på rivjärn för att få mönster och lägg dem sedan i rader på plåt . Grädda i 40 minuter på 225 grader. Koka vatten och socker i en kastrull, rör om. Riv skal från en citron och blanda i sockerlag. Låt stå. När kakorna svalnat , häll på lager och servera dem kalla . (Vid provbakningen blev smeten ganska lös, men med lätt hand och lite extra mjöl kunde vi forma kakor

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Kocken2011 4 april 2010

    Har provat själv... riktigt gott! :D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben